Ieteikumi, kā mājās gatavotu ēdienu pasniegt kā restorānā



ēdiens kā restorānāGandrīz katrā mājā un ikvienā ģimenē ir kāds, kuram gatavošana ne tikai patīk, bet arī padodas. Un šeit pat nav runa par sieviešu vai vīriešu dzimtes pārstāvjiem, jo, kā zināms, gatavot, ja vien to vēlas, var iemācīties abi. Bet, lai arī cik gards ēdiens tiktu pagatavots, ne vienmēr tas izskatās tik labi, cik garšo.

Ja reiz saka, ka “ēst var ar acīm”, tad varbūt ir laiks iemācīties tieši tā arī gatavot, lai garšu tiešām būtu vēlme izbaudīt?

Ir neskaitāmi daudz tehniku un “noslēpumu”, kā mājās gatavotu ēdienu pasniegt kā restorānā, bet šeit būs daži no tiem:

  1. Gatavo uz lielas uguns

Daži cilvēki domā, ka, gatavojot ēdienu uz lielākas uguns, tas var ātrāk piedegt. Bet, ja tu esi blakus visu gatavošanas laiku, tad tā nenotiks. Turklāt ir produkti, kuriem nepieciešama tieši šāda gatavošana. Tā ir, piemēram, ar steiku. Gaļa no ārpuses būs izcepusies, bet vidus būs tieši tik jēls, cik nepieciešams.

Taču cepti, sutināti vai vārīti dārzeņi tiks nogatavināti, bet nezaudēs savu formu un izskatu. Līdz ar to uz šķīvja mīkstu, izjukušu dārzeņu vietā, varēsi likt dārzeņus, kuri arī izskatās fantastiski.

  1. Sagatavo sastāvdaļas laicīgi

Vai arī tev gadījies, ka gatavojot ēst esi aizmirsis pielikt klāt, piemēram, sagrieztu sīpolu? Lai tā nenotiktu, jau laikus sagatavojies, lai gatavojot visas sastāvdaļas jau būtu pa rokai. Tieši tas pats attiecas uz ēdiena pasniegšanu uz šķīvjiem.

Vēl pirms pašas maltītes gatavošanas padomā par to, kā un ar ko ēdienu varētu izdaiļot. Varbūt vēlies apkaisīt ar dillēm un pētersīļiem, un tomātu grieztu interesantā formā? Tad sagatavo šos dekorus jau pirms ēst gatavošanas vai kādā brīvākā brīdī. Tā tu varēsi pasniegt viesiem un ģimenes locekļiem gardu, siltu un vienlaikus acīm tīkamu maltīti.

  1. Ļauj gaļai “atpūsties”

Ja esi skatījies Gordona Remzija kulinārijas šovus, tad noteikti zini, ka gaļai pēc cepšanas vai grilēšanas ir jāļauj atpūsties. To nedrīkst uzreiz sagriezt un likt uz šķīvjiem, citādi gardā, ar garšām piesātinātā sula iztek ārā.

Gatavošanas laikā sula atrodas tieši gaļas vidū, bet šāda pāris minūšu atpūta ļauj tai sasūkties visā pārējā gaļā. Ņem vērā šo ieteikumu un redzēsi, ka gaļa ne tikai ir sulīgāka un garšo lieliski, bet tā arī izskatās!

  1. Vienmēr izmanto tikai svaigus garšaugus un garšvielas

Tu taču zini, kāda ir atšķirība starp svaigu un kaltētu baziliku vai dillēm, vai ne? Kaltēts, lai arī var tikt glabāts daudz ilgāku laiku, tomēr negaršo un arī neizskatās tik labi. Tādēļ vienmēr priekšroku dod tieši svaigiem garšaugiem un piedevām!

Ja vēlies ēdienam pievienot piparus, tos labāk samal uzreiz, nevis iegādājies jau maltus. Tam būs gan labāka garša, gan izskats. Ļoti noderīga būs piesta jeb miezieris, kas ir bļodiņa ar stampu, kas paredzēta dažādu produktu smalcināšanai.

Lai pasniegtu ēdienu skaisti, vien jāzina pāris knifi. Gatavo un izbaudi!